torstai 21. maaliskuuta 2013

Tip tip tip tip







































Räystäät tippuu. Puikot sulaa. Uula kiipeää takan päälle ja arvostelee sieltä käsin palvelusväen jokaista liikettä. Aivan tavallinen torstai.

Päivät

































































Siellä minne lähden aamuisin minut pitää kiireisenä tämä. Tämä on opinnäytetyöni. On naistenpäivä, on lankalauantai, on karkauspäivä, on unikeonpäivä. Ne ovat vitriinejä tai kaappeja tai laatikoita. Niitä on tulossa lisää, kunhan aika vaan riittäisi.

Olen aika tyytyväinen siihen, miten olen saanut laatikoihin minut ja jotakin pääni sisältä. Vihdoin on jokin muoto, jonka kautta saan sellaista jälkeä, kuin mielessäni on. Lopulliset ja valmiit tullaan näkemään ainakin kehystysblogini puolella: http://ke-hys-hys.blogspot.com, mutta olisihan ne kiva saada esillekin jonnekin.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Jälkimaku








































































Eilen oli juhlapäivä, merkkipäivä, syntymäpäivä. Oli ystävät, oli pulppuava puhe, oli kukkia, oli pallerot katossa, oli ongintaa ja bingon palkintona suihkumyssy.

En ottanut yhtään kuvaa itse juhlista, usein niin käy, kun on itse juhlinnan aihe, mutta nämä tämän aamun kuvat ehkä auttavat kuvittelemaan kuinka kivaa oli. En nauti huomion keskipisteenä olemisesta, mutta pystyn olemaan sen kanssa, pidän pienistä juhlista ja siitä, että seuraavan päivän aamuna on vielä kakkua aamupalaksi. Pidän niistä tytöistä jotka täällä olivat, ne kun kuitenkin tuntevat minut niin hyvin.

Iästä onneksi vaihtui vain se jälkimmäinen numero, eikä tarvitse opetella kirjoittamaan kahta täysin uutta numeroa. Ja se jälkimmäinen on ihan kiva, vaikka kulmikas onkin.

Vuosi Uulan kanssa















































































Viime sunnuntaina tuli vuosi täyteen kiharakissan kanssa elettyä elämää. Uula on valloittajaluonne, niin ihmisten, kuin suurten vuorten, kuten takka tai hattuhylly. Uulan turkki on yhtä pehmeä kuin pajunkissa ja värikin on aika lähellä. Isot kissat taitavat olla edelleen samaa mieltä, kuin alimmassa kuvassa, maatiaiskissan huumorintaju ei ihan aina riitä.

Uulan lempiasioita ovat turkkilainen jogurtti, teipit, pahvilaatikot, peiton alla nukkuminen, äänekäs ruoan vaatiminen, mattojenrullaus sekä olkapäillä matkustaminen.

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Satunnaiset asiat





















































1. Kolme Röstrandin City-sarjan syvää lautasta 3 euroa kappale. Tähän muutama innostushyppy.

2. Kevätlintu lempparikaupasta Tigeristä, jossa olemme vierailleet viime aikoina huolestuttavan usein.

3. Äiti toi tuliaisia Porvoosta, syödään nautiskellen yksi kerrallaan ja se yksi jaetaan puoliksi.

4. Keltainen hieno salkku löytyi kirppikseltä, 6 euron hintaan.

5. Metsovaaran verhot N osti kirppikseltä. Inhosin niitä hetken, kun jotenkin ne tuntuivat kasareilta, mutta nyt olen jo tykkäämisen puolella.
Pupuni Gretel pääsi muuton myötä taas pahvilaatikosta pois, joskus näyttää siltä, että ikkunalaudalla on kaksi lamppua, kun kissa istuu jänön vieressä.

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Naparetkikuusta kahvikutsukuuhun














































































































En käynyt naparetkillä, mutta kahvikutsukuun aloitin heti asianmukaisesti ystävän kanssa yläkertabrunssilla, nämä kahvikutsukuut ovatkin enemmän mieleeni.

Ikkunat ovat likaiset, sillä tavalla hyi olkoon -likaiset. Kissa yrittää kieltäytyä ruoasta ja syödä tulppaaneita, huom. ei kuvassa esiintyvä yksilö.

Muutettiin. Yhdeksän kuukautta pakolaisena alakerrassa ja nyt on palkinnoksi kiurujen liverrystä ja runsasta valoa. Olen helpottunut, eikä haittaa vaikka meni yksi talvilomakin ohitse sairaana. Täällä on hyvä, vaikka vielä tavarat seilaavatkin ja etsivät paikkoja.