keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kyllä siihen mahtuu


Palvelusväki on näköjään laittanut vessaan tämmöisen hyllyn ja kyllä siihen ihan hyvin mahtuu. Kumma kyllä, että sitten torutaan, kun yrittää kissa aikaansa viettää sillä hyllyllä.

Terveisin: Uula, ihan pieni ja kovin kapea kissa

Sormenjälkiä paperille



Jos silloin, kun olin lapsi, joku olisi kertonut, että sormenjäljillä voi tehdä kaikkea näin hienoa, en varmaan olisi muuta tehnytkään. Olisin luonut urani sormenjälkitaiteilijana, mutta koska kukaan ei kertonut tästä minulle silloin, minusta tulikin se täti, joka ostaa tämmöisiä kirjoja 5-vuotiaalle lahjaksi.

Ja kävipä synttäripäivänä myös niin, että se viisivuotias juoksi äkkiä kertomaan, että he olivat lainanneet sattumalta samaisen kirjan juuri kirjastosta, mutta tätä omaa kirjaa saikin sotkea ihan luvan kanssa.

Lahja on silloin onnistunut, kun sitä ei millään haluaisi antaa pois, vaan sen voisi pitää itselläänkin, tämä oli juuri sellainen.

tiistai 13. elokuuta 2013

Kaikki kaunis on elokuussa


Lauantaina tanssittiin serkkuni häitä maalaismaisemassa, vanhassa riihessä. Seisova pöytä oli katettu vanhaan suotuveneeseen, lattioilla oli räsymatot. Viirinauha kiemurteli monimetrisenä katossa ja pienet pallovalot siinä samassa. Morsian oli pikkutyttöjen silmissä (vähän minunkin) oikea prinsessa ja lipuessaan ohi aiheutti pitkiä katseita ja huokauksia. 

Juhlat olivat onnelliset ja onnistuneet, vieraana oli tervetullut olo, sillä jokainen ykstyiskohta oli viimeistelty ja tarkkaan mietitty. Kuvaamista hieman rajoitti riihen hämäryys, mutta pitipä ainakin kokea asioita oikeasti, eikä pelkästään kameran kautta.

Ilta hämärtyi ja usva laskeutui viereiselle pellolle, sipsuttelin kultatossuissani traktoripolkua pitkin lampaiden luokse ja katsokaa nyt, siellä ne saavat katsella iltaisin tuollaista usvaa ja pilvimöykkyjä.

Kultaa ja välkettä













































Löysin tämän mekon Iittalasta kirppikseltä. Samalta kirppikseltä löysimme pari vuotta sitten meillä sohvana toimivan vanhan rautasängyn.

Mekon kankaasta pilkisti aivan pieni siivu ja tongin sen heti muiden vaatteiden alta esiin ja mitä löysinkään. Poistuessani mekko kainalossa, olin ikionnellinen. Hyväkuntoisia vanhoja juhlavaatteita löytää hyvin harvoin, ainakaan sopivissa hinnoissa.

Tämä kaunokainen on Blanes, Made in England, mitä luultavimmin 60-luvun alun vaate. Juhliakaan ei mekon tarvinnut kauan odottaa, vaan se pääsi häihin viime lauantaina, seuranaan kultaiset sandaalit ja mummon vanhat helmet.

perjantai 9. elokuuta 2013

Kuunneltaisko tätä



Kissa Sämpylä haluaisi kuunnella Abbaa. Kissa Uula haluaisi isompia ruoka-annoksia. Kissa Tsaikovski on saanut oman toiletin nurkkaan, sillä hän ei voi käyttää samaa huussia kuin muut, se ei sovi hänen arvolleen.

Palvelusväki yrittää tässä sitten miellyttää kaikkia samaan aikaan.

Kiviset













































Niiden päitä voi vaihdella eri vartaloihin. Niitä voi maalata kavereiden kanssa ja yksinkin. Niitä voi maalata helteellä ja sateella. Jos ne haluaa viedä säiden armoille, ne voi lakata kestäväksi. Kivikasvot - täydentyvä yhteisöllinen taideteos meidän pihalla.