torstai 17. huhtikuuta 2014

Tutkimukseni pöydän merkityksestä blogissa

On olemassa muotiblogeja, terveysblogeja, äitiysblogeja, ruokablogeja, käsityöblogeja, elämäntapablogeja ja sitten on pöytäblogeja. Saapasjalan salonki haluaisi kuulua pöytäblogien aateliin, mutta sitä vaivaa pöydättömyys. 
Koska meillä ei ole nyt oikeaa pöytää asuintilanteen vuoksi, olen miettinyt miksi pöytä on hyvä ja kuinka usein se toistuukaan blogikuvastossa, ainakin sellaisissa blogeissa, joita minä seuraan. Oikealla pöydällä tarkoitan ruokapöytää, sitä jonka ääressä elämästä suuri osa tapahtuu. Tutkin kuva-arkistoani ja tulin huomanneeksi tiettyjä toistuvia pöytäasetelmia.1. Pöydällä voi olla ruokaa. Yleensä ruoka on jonkinlaisessa astiassa ja on tutkimukseni mukaan yleisempää, että ruoka on jollakin tavalla herkullista myös ulkonäöltään. Harvemmin näkee kuvia ruskeista kastikkeista ja perunoista kertakäyttölautasella.

2. Pöydällä oleva ruoka voi myös olla menneessä aikamuodossa likaisina astioina. Tämä ei kuitenkaan tarkoita tiskiainemainosten likaisia lasagne-vuokia, vaan pieniä muruja lautasella ja kahvin jättämää rengasta kupin pohjalla.

3. Pöydällä on usein kukkia. Kukat ovat maljakossa, joko sellaiseksi suunnitellussa tai sitten maljakoksi ylennetyssä purkissa, kannussa tai jossakin muussa vettä sisällään pitävässä astiassa. Sopivia kukkia pöydälle valittaessa on vain mielikuvitus rajana. Jos kukkakauppa ei ole lähellä pöydällä olevassa maljakossa voi olla myös oksia tai muita metsän antimia. Kesällä pöytämaljakossa on luonnonkukkia. Tekokukkaa blogisti ei valitse, ellei sitten ole itse virkannut sitä.

4. Pöydällä voi myös olla elämää, kuten nainen tuolilla ja kissa tuolin alla. Koira voi myös haluta olla pöydällä, vaikka se ei saisi. Tämä ei ole tyypillinen blogikuvaston käsite, mutta kokeilkaa, välillä on hyvä mennä pöydälle esim. tanssimaan tai pöydän alle syömään, kuten minä tein lapsena.

Yhtään kuvaa avonaisesta lehdestä, kirjasta tai muistikirjasta pöydällä en löytänyt omista kuvistani, mutta se on myös yleinen pöytäblogin kuva-aihe. Tämä teksti on kirjoitettu kroonistuneessa pöytäikävässä, ehkä joskus luen tätä ja osaan arvostaa pöydällistä eloa.12 kommenttia:

 1. Tuo nelonen on kyllä paras. Tuli mieleen eräs Peppi Pitkätossu -laulu... :)Kaunis kuva!

  VastaaPoista
 2. ...siis eläköön pöydille...:))
  Aurinkoa pääsiäiseesi!

  VastaaPoista
 3. Siis onksnoi pöllöjä tossa hameessa?! Kateus, kateus.

  Okei, myös hillitön hilpeys tuosta kuvasta, kissakin ihan täydellisessä asennossa. Upea kuva!

  Pöytäbloggaajan tunnustus: aika monet mun pöytäasioiksi naamioiduista jutuista tapahtuu oikeasti lattialla. Sopiva pöytä tosiaan olisi ilo!

  VastaaPoista
 4. Hauska postaus. Ja niin totta. Tajusin, että itseltäkin löytyy noita pöytä-juttuja. :)

  VastaaPoista
 5. Liisukka: Pikätossun elämäntavat ovat kyllä melko lähellä omiani, vaikka hevosta ei ainakaan vielä ole näkynyt.

  Irmastiina: Kiitos samoin, aurinkoa ja paljon paljon vihreitä maasta puskevia alkuja pääsiäiseesi!

  Ilona: No onhan ne pöllöjä. Hame on tosi vanha, mutta ihan kiva vieläkin. Kuva on otettu silloin, kun asuttiin vielä kerrostalokodissa ja olin valokuvauskoulussa toista vuotta. Minäkin olen käyttänyt lattiaa monesti kuviin, se on sopivan selkeä tausta, mutta pöytää ei silti voita mikään. Pitäisikö pitää pöydälle omat juhlat, kun salonki valmistuu?

  Sanni: Arvaa vaan montako kuvaa on samasta tilanteesta, valitsin tämän päättömän nyt tähän.
  Sämpylä kyllä tykkää kameroista ja on hyvinkin kuvauksellinen, kuten tässäkin, siitä huolimatta kuvat kissoista ovat usein otettu, kun ne nukkuvat tai ovat muusta syystä paikallaan.

  Agaba: Vaikka tässä kirjoituksessa saattoikin paistaa hitusen ironinen sävy, niin kyllä pöytä on hyvä ja pöytäblogit myös!

  VastaaPoista
 6. Meiltä löytyy kyllä ruokapöytäkin, mutta mitäköhän se minusta kertoo, kun yleensä kuvaan kaiken lattialla...ehkäpä sitä, että pöytä pitäisi ensin siivota :D Joskus olen muuten leiponut jotain ja tehdessä on ollut niin kivaa, että olen miettinyt jopa blogipostausta ja valokuvannutkin tuotoksen, mutta sitten todennut, ettei lopputulos näytä kovin herkulliselta jos vertaa hienoja tyylikkäitä ruokablogeja :D

  VastaaPoista
 7. Hyvä Tuikkis!! Tää oli ihana postaus. Mä tulin hyvälle tuulelle sun sanoista. Niissä oli tuttuuden tunne. Ja toi kissakuva - se on ihan järjettömän kaunis.

  VastaaPoista
 8. 17 neliötä: Siihen ruokakuvaukseen pitäisikin perehtyä paremmin. Ehkä sitten kun on keittiö. Nykyään ostan mieshenkilölle kaikenlaisia ruoka -ja leivontakirjoja, jos niissä on kauniita kuvia, ei sillä niin väliä toteuttaako niistä resepteistä mitään, eihän sisustuskirjoista tai käsityökirjoistakaan toteuteta kaikkea.

  Laura: Kiitos sanoistasi. Ehkä noita omakuvia pitäisi ottaa nykyisinkin, se on vähän jäänyt, kun ei ole enää koulussa. Tai ehkä niitä vanhojakin voisi julkaista.

  VastaaPoista
 9. Tottakai vanhojakin voisi. Ne on meille uusia :)

  VastaaPoista
 10. Ihana sinä! Aivan mahtava tutkimus. Tieteellistä ja tiivistä asiaa. Samansuuntaista tuutataan täällä - tiiät kyllä. Hymmyilyttävä tyyppi, tuo Tuikkis!

  VastaaPoista
 11. Laura: Täytyypä kaivaa kuvia ja tehdä vaikkapa tulevasta toukokuusta omakuvakuukausi.

  maijja: Niin ja toivonkin sille samansuuntaiselle hyviä myrskytuulia ja pavunvarren lailla kasvavaa mittaa.

  VastaaPoista