keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Mitä tehdä puhelinkuville?
Kun tilasin kotikuvakirjan, silmiini pisti vihkonen, jota halusin testata. Se ei ollut ihan älyttömän kallis ja näytti kivalta. Siitä lähtien, kun olen kuvannut puhelimellakin olen miettinyt, mitä niille kuville tapahtuu, teettäminen paperikuviksi tuntuu jostain syystä hölmöltä. Viime viikolla tilattu retrokuvakirja (inhoan retro-sanaa) tuli postilaatikkoon ja olin iloisen yllättynyt, kuinka hyvälaatuisia kuvat olivat ja kuinka hauska kokonaisuudesta tuli, vahingossa kertomus joulusta vappuun.

Paperi on mukavan karheaa mattapaperia ja tämä tosiaan on tavallisen ruutuvihkon kokoa. Jos matkustaisin tekisin tämmöisen matkaseuralleni muistoksi, jos keräisin sieniä, tekisin sienikirjan itselleni. 

Tämän kuvakirjan kohdalla sivumäärä on vakio ja asettelumalleja sivuille on vähemmän, kuin muissa malleissa, mutta se ei oikeastaan haitannut. Tekstiäkin toki saa mukaan, minä en sitä kirjoittanut, kun ajatuksena oli vain koota kuvia kansiin ilman sen suurempaa teemaa ja selittelyä. Paperi tuntuu sellaiselta, että kynälläkin siihen voisi kirjoittaa jos haluaisi.

Tilasin kirjan siis Photoboxista, tämä ei ollut mainos, vaan ihan puhdas suositus kokemukseeni perustuen. Laita Instagram-kuvat ja muut puhelinkuvat talteen tai tee kaverille kiva lahja tai lapselle kuvakirja.

Oletko testannut puhelinkuvien tekemistä kuvatuotteiksi? Souvenirs-blogissa oli ainakin Printic-palvelusta juttua marraskuussa, oletko testannut sitä?

7 kommenttia:

 1. Kiitos tästä <3 Mahtava idea!

  Mulla on kaamea huoli, että ne katoaa. Etten saa enää takaisin. Tuollaiseen haluan ne laittaa.

  VastaaPoista
 2. Kirjasi on tosi kiva! harmi kun mun luurissa on niin surkea kamera, ettei kuvista kyllä ole kirjaksi asti...tuli meinaan himo tuollaiseen kirjaan :)

  VastaaPoista
 3. Laura: Testaa ihmeessä. Luulen, että jäin tähän koukkuun ja teen kesän jälkeen taas uuden.

  17 neliötä: Voihan siihen laittaa muitakin kuvia, tosin monesti asettelumalleissa näkyi se instagram-kuvamaisuus.

  VastaaPoista
 4. Älyttömän ihania kuvia, herkullisia värejä, hyvä taitto. Ei kirjat myynnissä ole? :)

  VastaaPoista
 5. liisukka: Tämä on enemmänkin tämmöinen Tuikkiksen toimintakertomus, myytäväksi tuskin kelpaava.

  VastaaPoista
 6. Minä tilasin Photopoxilta kuvakirjan 2012 vuodesta ja Ifolorilta vuodesta 2013 ja kylläpä Ifolorin jälki oli suuri pettymys :/ Mustia viivoja ja todella haileita kuvia. Harmittaa kun en heti hoksannut tehdä reklamaatiota. Mutta annan siis ääneni Photopoxille, ihan ilimatteeksi =)

  VastaaPoista
 7. Piitzi: Aika ärsyttävää, että luulee saavansa rahalleen laadukasta vastinetta ja saakin jotain maanantaikappaleita. Aina kannattaa valittaa tai sitten siirtyä sinne, mistä saa parempaa.

  VastaaPoista