tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kasvillisuustiedote huhtikuussa
Hyvä uutinen: meillä on vihdoin kaksi ihmeköynnöstä, eli bougainvilleaa eli kotoisasti pykävilleä. Pykävillet ovat ryhtyneet kukkimaan aivan pikkuruisin valkoisin kukin, jotka piileskelevät pinkin takin suojassa, joka ei kuitenkaan ole ihan noin hurjan pinkki kuin kuvassa näyttää, tämä blogger kun muuttaa punaisia sävyjä.

Huono uutinen: kuuntelin hiljaisuutta, joka vallitsi talossa, sekunnin verran ajattelin, että kylläpä on mukavaa, kunnes tajusin, että nyt on syytä huolestua, säntäsin alakertaan ja mitä näinkään. Kauhukaksikko Sämpylä "terävähammas" Näkkärintytär ja Uula "rikostoveri" kiharakissa olivat tuntokasvin kimpussa. Puolet siitä oli parturoitu täysin puhtaaksi, toinenkin puoli olisi varmasti nakerrettu, ellen olisi ehtinyt paikalle. Toivotaan, että hän selviää kauhukaksikon muotoleikkauksesta, eikä kuole järkytykseen.


7 kommenttia:

 1. Tärkeä tiedote, kiitos. Toivon tuntokasville parhainta vointia.

  VastaaPoista
 2. Anteeksi, mua vaan naurattaa aika paljon. Kasvia kyllä käy sääliksi.

  VastaaPoista
 3. Voi tuntokasvi parkaa!
  Mutta bougainvillea sentään näyttää hyvältä!
  Rasavillit varmasti kuulivat kunniansa! ;)
  Lähetän tuulen mukana ripauksen kevättä, akaasioiden tuoksua, täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 4. Ilona: Niin minäkin toivon. Se on nyt nostettu korkeammalle, mikä vähän harmittaa, kun matalalla se oli valoisimmalla paikalla ja nyt jää hieman hämärään. Himputin katit.

  Jaana: Sellaista se on noiden kanssa, välillä ei voi kun nauraa ja joskus ei naurata sitten yhtään, kun pitää pelastaa otuksia ties mistä kiipelistä.

  Anselmi: Selvästi saaneet liian vähän vihreää väriä, vaikka ohraa on kasvatettu ja sitä on ollut tarjolla jokaisella aterialla. Ei vaan maistu samalta, kuin tuntokasvi.

  Susanna: Ihanat terveiset mantelilaaksosta! Joo Pykävillet saa olla ihan rauhassa, eivät kiinnosta tippaakaan, niillekin toivotaan onnea ja pitkää ikää, vähän se talvehtiminen jännittää.

  VastaaPoista
 5. Mimosa-parka! :D Aikamoiset riiviöt sinulla, liiallista kiinnostusta hortonomiaan. Riiviöiden onni ettei tuntokasvi taida olla myrkyllinen :).

  VastaaPoista
 6. Elmeri: Onneksi ei ole myrkyllinen, yleensä hyökätessään jonkun kasvin kimppuun nuo pedot tekevät vain reiät lehteen ja jatkavat muissa puuhissa, varsinaista syömistä tapahtuu hyvin harvoin. Toisaalta meillä onkin aika paljon paksulehtisiä kasveja, joissa on ilmeisesti paha maku, kun saavat olla rauhassa.

  VastaaPoista