keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ruusunmarjakeittoa
Onneksi on Robin Hood, sieltä saa ruusunmarjakeittoa eli nypponsoppaa, eikä tarvitse lähteä merta edemmäs. Ostin heti kolme litraa (ihme hamsteri). Ikeastakin saa, mutta liian pienissä pulloissa. Se on lapsesta asti ollut suosikkini, mutta vuosiin sitä ei ole saanut tavallisista kaupoista.

Talvi tulee, sano Marja-Liisa, kun kultaiset sukset sai. Siellä se laskee mäkeä, kun muut tyynyt on sitä mieltä, että ensin on kyllä syksy.

Ja vihdoin on meillä myös tuo torvi. Luullakseni se on trumpetti, terveisin: monen muusikon ystävä ja yhden tyttöystävä. Vinguin ja vikisin, vaadin ja valitin, kun kirppiksellä oli jonkin sortin torvelo taannoin, N piti päänsä, että se on liian kallis rikkinäiseksi soittimeksi, joka tulisi vain koristeeksi. Sitten se toi eilen meille tuon. Olin iloinen, niin iloinen, olen edelleen. Viritän siihen siimat ja se laitetaan roikkumaan kauniisti seinälle.

Meille on muuten tulossa uusi ulko-ovi, onko teillä hyviä suosituksia ovikelloista? Hullutkin ehdotukset otetaan vastaan.

4 kommenttia:

 1. Teillä on niin ihana koti! Ja tää blogi on hirmu piristävä, inspiroiva ja rohkaiseva :)

  VastaaPoista
 2. Hennesolmu: Kiitos kivoista sanoista! Olen yrittänyt vähän lisätä tahtia syksyn tullen, ettei vaikuta ihan kuolleelta tämä paikka. Mukavaa jos inspiroituu täällä käydessään, se on mielestäni blogien tehtävä.

  VastaaPoista
 3. Ehkä sinne ovelle voisi laittaa paikan jollekin sellaiselle kantavaääniselle emännälle tai isännälle, joka kiekuisi sitten tarpeen vaatiessa, että ovella on joku.
  Mutta lehmänkellokin voisi olla hieno ovikello.

  Meillä on aika kauhea kertakäyttö ulko-ovi, mutta ei ovikelloa ollenkaan. Ehkä tulee, ehkä ei.

  Jotenkin on niin ihanaa laittaa ovi lukkoon ovettomuuden jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Jonna: Ostettiin eilen sellainen kamaluus, jossa on 36 eri melodiaa ja päädyttiin ihan tavalliseen pimpom-ääneen, kun en millään kestänyt niitä hirvittäviä onnittelulauluja ja jouluntoivotuksia. Pitelin tyynyä korvilla ja huusin, että eikö sieltä todellakaan löydy sitä ihan tavallista ääntä.

  Minusta ovikello ei todellakaan voi maksaa kolmeakymppiä, jos se kaiken lisäksi on vielä rumakin. Kaunis ovikellohan tietenkin voi sitten maksaa enemmänkin (:

  Ostettiin halpa, toivotaan vaan, että nyt kuullaan, jos joku on oven takana. Ja lukko, se vasta mukava onkin ja ikkunat ovessa, niistäkin tykkään, tuli heti valoa. Enää ei ole tämän muumitalon ovi aina auki.

  VastaaPoista