maanantai 11. marraskuuta 2013

Opiskele ymmärrystä


Kissanomistaja tai kissoista pitävä tai miksei kissavihaajakin, seuraa vinkki sulle.

Ostin kirjamessuilta Kissanhoidon käsikirjan, jota jo saman päivän iltana ryhdyin lukemaan ja samalta istumalta myös suosittelemaan ystäville, joilla on jotakin tekemistä kissaotusten kanssa. En ole paljon lukenut kissaopuksia, kun usein ne ovat olleet suomennettuja vähän lastenkirjoilta näyttäviä ja ajastaan jääneitä teoksia.

Tässä on poikkeus, Päivi Ylikorven kirjoittama, tänä vuonna julkaistu paksu opus. Kirja on kirjoitettu kielellä, jossa ei vilise eläintieteellisiä termejä tai jos jokin outo käsite tuleekin vastaan, on se selvennetty hyvin. Kirjaa lukiessa huomasin, että olen luullut kaikenlaista, olemme myös tehneet paljon virheitä tämän lauman kanssa, kirja ei silti syyllistä ketään. Teos antaa hyviä vinkkejä elämään kissojen kanssa ja auttaa ymmärtämään niiden käytöstä. Kirjassa kissa on kissa, niin kotikissa, kuin rotukissakin, eikä se lopulta olekaan niin mystinen eläin, kuin luulin.

4 kommenttia:

 1. Joudun silloin tällöin kissanvahdiksi ja todellakin pitäisi joku tommoinen opus käydä läpi. En ymmärrä niistä otuksista mitään. Pärjään luontevasti isonkin koiralauman kanssa ja osaan lukea vieraankin koiran eleitä, mutta kissat... ihan mysteeri.

  VastaaPoista
 2. Stella: Minäkin olin pitkään koirien ympäröimä, elämässä ei vaan ollut kissoja ja koirien ymmärtämiseen oppi jo lapsesta asti. Sitten sain haasteen miehen mukana tulleista kissoista, joista toinen oli melko tavallinen syliversio ja toinen tavattoman ujo ja arka kaveri, jota ei kukaan saa vieläkään syliin. Kun arkajalka alkoi luottamaan minuun, uskoin, että tästä voisikin vielä tulla jotakin, voisinkin tykätä näistä.
  Tuon kirjan esipuheessa tekijä kirjoittaa, että kissat eivät ole niin mystisiä, kuin luullaan, että ehkäpä tässä olisi hyvä kirja sullekin tai joululahjaksi sille, jonka kissoja hoidat.

  VastaaPoista
 3. Pitääpä käydä vilkaisemassa, josko kirja löytyisi kirjastosta. :)

  VastaaPoista
 4. Hanna: Jos ei löydy, niin pyydä niitä tilaamaan sinne semmoinen. Yleensä kirjastossa tykätään hankintaehdotuksista, ainakin täällä.

  VastaaPoista