lauantai 18. tammikuuta 2014

Täti violetti


Suhde violettiin on paljon yksinkertaisempi, kuin suhde siniseen. Pidän siitä, vaikka lienee se hieman sukua siniselle, olemme kuitenkin olleet ystäviä aina. Muistan, kun olin lapsena innostunut kivistä, minulla oli hieno jäävuoren näköinen ametisti.

Kukissa violetti on usein kauneimpia värejä, kuten vaalean liilat tulppaanit, anemonet ja lupiinit.

Noilla Elsa Beskoweilla yritämme kummityttöni toisen kummitädin kanssa torjua Hello Kittyjä ja muita hirvityksiä, mutta Täti Violetti, se olen minä ja muki on minun. Kummitytölle on seuraavaksi menossa Auringon muna- kirja, muuten vaan lahjaksi, kun syntymäpäivä ja nimipäivät osuvat vuoden toiselle puoliskolle.

Entä sinä? Onko violetti ystävä, oksettava lapsuusmuisto vai hyvän päivän tuttu? Yhdelle ystävälleni se ainakin on lapsuuden väri ja sitä pitää välttää kaikin keinoin. Terveisiä lilarepputytölle.

7 kommenttia:

 1. Kaunein tuo kannu. Kaunein kannu varmaan ikinä. Kadehdin teitä, kun se asuu teillä.

  Violetti on ihanin keltaisen väripari. Ja varmaan tiedätkin jotain rakkaussuhteestani keltaiseen.

  VastaaPoista
 2. Ilona: Ennen kuin kateudesta vallan vihreäksi muutut, kerron, että huono kannu se on. Nätti kuin mikä, mutta lasite krakeloitui ihan hetkessä ja nyt se imee kaiken sisäänsä. Harmittaa, kun maksoi se kuitenkin jonkin verran ja sen mieshenkilölle yllätyksenä ostin.

  Mutta keltainen ja violetti, ne on kyllä parhaat, tulppaaneissa etenkin. Huomaan käyttäväni niitä vaatetuksessa yhdessä. Keltaisesta voisinkin kirjoittaa seuraavaksi, vaikka se taitaakin mennä juuri sellaiseksi rakkaushöpinäksi. Minusta sinun värisi on keltainen, mutta myös jokin roosan sävy, se sellainen iltataivaan roosa.

  VastaaPoista
 3. Nämä onkin hauska idea nämä suhteet väreihin! Pitääkin napata korvan taakse.

  Suhteeni violettiin on epätasainen. Yleensä se ei kuulu suosikkeihini, mutta parhaimmillaan, oikein hohtavana ja hehkuvana, se on mitä kaunein väri.

  VastaaPoista
 4. Violetti on kaunis väri...tummavieletti...juu tykkään vieoletista.
  Pohtii uusi lukijasi...:)

  VastaaPoista
 5. Violetti on minulle ehkä se turhan usein unohdettu väri. Itse asiassa vaatteissa harva väri näyttää päälläni paremmalta ja silti omistan vain pari violettia paitaa! jA Elsa Beskowin kirjoista tykkään kovasti, pitääkin ostaa niitä vauvalle (tai viimeistään sitten kun paperisivut eivät ole pienen kädessä vaarassa.

  VastaaPoista
 6. Tulipa vielä mieleen, kun taannoin kirjoitit uudesta puhelimestasi ja instagrammista, oletko tietoinen tällaisista miniprojektoreista: http://www.getprojecteo.com/ - jos omassa puhelimessani löytyisi enemmän älyä ja parempi kamera, voisin ehkä innostua tuollaisesta. Vaikka en tiedä sen tarpeellisuudesta :D

  VastaaPoista
 7. Karkkis: Nyt en tiedä yhtään minkä värin ottaisin seuraavaksi käsittelyyn. Ehkä sen keltaisen kuten lupailin. Olen huomannut miettiväni tätä aihetta todella paljon, värejä ja suhteita väreihin. Näköjään tämä myös herättää keskustelua.

  Irmastiina: Tervetuloa lukemaan salonkia.

  17 neliötä: APUA, pikkuinen diaprojektori, olen heikkona kaikkeen barbin kokoiseen ja näen vieläkin asiat kuten lapsena näin saippuatelineenkin barbin lapsen penkkinä ja paperiklipsut käsilaukkuina.

  Osta ihmeessä niitä Beskoweita jemmaan, voihan ne pitää sellaisena kirjallisuutena, jota katsellaan varovasti ("Äiti lukee nyt tätä kirjaa täällä komerossa, mene leikkimään"). Mielestäni se nykyinen myytävä painos, on vielä tosi kauniskin.

  VastaaPoista