torstai 6. maaliskuuta 2014

Keltainen
Keltainen on keltuaisen, tomaatin ja leskenlehden väri. Se on kevääntulon väri ja syksynkin. Asumme keltaisessa talossa, joka pitäisi kyllä maalata, mutta uusi museoviraston määräämä keltainen on minusta kauhean ruma, ei auta mieltymykset siihen.

Istun nytkin keltaisen lampun alla, se saattaisi olla lempiesineeni tästä huoneesta, jos joku sattuisi kysymään. Vitriini-rasiassa olevat korvikset olen saanut ystävältä tuliaiseksi, Peppi-korun mieshenkilöltä kesällä 2010. Siitä tuli mieleen, että huvikummun keltainen olisi hyvä talon väri, sellainen vaalea.

Ehkä jo ensi kuussa olen alakerrassa keltaisessa huoneessa kattamassa pöytään oikeaa ruokaa varten lautasia. Keittiö ja keittiön uunin tuotokset ovat varmasti tämän kaiken odottamisen arvoisia. Viimeksi käytimme uunia kerrostalokodissa toukokuussa 2012.

Oletko jo nähnyt keltaisia leskenlehtien pisteitä teiden penkoilla? Sanoivat kevään olevan edellä aikataulusta. Entä sinä ja keltainen, oletteko kavereita?

15 kommenttia:

 1. Heti ystävystyin keltaisen kanssa, kun näin mielettömän kauniit lamppusi ja mekkosi! Teidän talo on siis "virallisestikin" Huvikumpu..! Se nimittäin tuli mieleeni, kun olen blogianne lueskellut! Ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Kovasti olen yrittänyt leskenlehtiä löytää, mutta vielä ei ole kohdalle osunut!
  Keltainen on kaunis, kevään väri..:)

  VastaaPoista
 3. Keltainen on ihan paras ystäväni, lapsuudesta saakka! Moni väri kilpailee sen kanssa, mutta se säilyy ikisuosikkina.

  Huvikummunkeltainen on kyllä ihan täydellinen talon väri! Meidänkin talo on keltainen, mutta vähän ehkä liian rusehtava.

  VastaaPoista
 4. Keltainen on minun väri. Keltainen keittiö ja vaaleampi huone. Leskenlehtiä on oikeastaan vähän ikävä, kun en ole kymmeniin vuosiin nähnyt. Pihassa on muuta keltaista : narsissit, krookukset, orvokki, kevätesikko ja kasvi, jonka viime keväänä raahasin kadulta, keltaisia kukkia pukkaa varpuihinsa sekin.

  VastaaPoista
 5. Keltainen on ihana. Kevään ja auringon väri. Tykkään. Se on jotenkin niin iloinen.

  VastaaPoista
 6. Kyllä keltaiselle :)

  Hyvin sanoit tuosta talon väristä. Se on se mun suuri kysymysmerkki… millaiseksi maalata Tyynelä. Jossain vaiheessa olisi sekin edessä. Alkuperäinen väritys oli tummempi keltainen ja punertavat ikkunanpielet. Nyt on vaaleankeltainen + valkoista.

  VastaaPoista
 7. Tykkään keltaisesta, mutta pieninä ripauksina.
  Tuo lamppu on upea!!!

  VastaaPoista
 8. Keltainen on aina ollut inhokkivärini, mutta niin vaan on mieltymykset muuttuneet viimeisen vuoden aikana, että kotoakin löytyy jo yhtä ja toista kyseistä väriä. Keittiön pöydällä on iso nippu keltaisia tulppaaneita..

  Täällä Turussa en ole vielä leskenlehtiä nähnyt, pajunkissoja kylläkin.

  Hauska omakuva ja ihana mekko!

  VastaaPoista
 9. Liisukka: Sanotaan tätä huushollia kissanmutkaksi, kun kissankulma on jo varattu ja tie tekee meidän kohdalla pienen mutkan. Huvikumpu on kyllä unelmatalo ulkomaalaukseltaan ainakin ja olisihan se limonadipuukin kätevä lisä puutarhassa.

  Irmastiina: Meillä ei kyllä maasta pilkistä vielä mikään, toisaalta pidän sitä hyvänä asiana, etteivät sitten kukkaparat palellu, jos takatalvi yllättää.

  Karkkis: Täytyisi varmaan lukea vanhoja ystäväkirjoja, että muistaisin mikä on ollut lapsuudessa suosikkini, mitään ehdotonta en kyllä muista.

  SARI: Juuri noita sipulikukkia odotan näkeväni, se saa aina hyvälle mielelle. Keltainen kiurutapetti on ollut ainoa tapetti, jota en ole ollenkaan empinyt, joka on aina tuntunut hyvältä, vaikka sitä on nähty monessa paikassa, lehdissä ja blogeissa. Odotan jo sitä, että istun keltaisessa huoneessa pöydän ääressä katselemassa ympärilleni ja imemässä keltaista energiaa seinistä.

  sade: Niin on ja ehkä kuukauden päästä uskallan jo sanoa, että on oikeasti kevät, siihen asti pelkään hitusen sitä lumimyräkkää, joka tulee pilaamaan ilon.

  ///// L A U R A: Meillä tämän lähes koko pitkän kadun mittaisen paritalojonon värit ovat valmiiksi päätetyt ja museovirasto suojelee näitä ulkopuolelta. Jos talo olisi jossakin muualla ja saisin ihan itse päättää olisi talon jokainen lauta vähän eri värinen ja kokonaisilme ihan hullu.

  Jaana: Lamppu on kyllä hyvä kaveri, siihen vaan pitäisi vaihtaa parempi lamppu, nyt siinä on energiansäästölamppu, joka vääristää kaikki värit.

  Maria: Luultavasti värit tarvitsevat vain sen oikean aikansa tullakseen tykätyiksi, jos niitä on aiemmin inhonnut. Sitten ne hiippailevat hiljakseen ja lopulta huomaa juovansa keltaisesta kahvikupista.

  VastaaPoista
 10. Tykkään keltaisesta piristevärinä ja parhaat kumpparit ovat tietenkin keltaiset.

  VastaaPoista
 11. Katjuska: Juuri suunnittelin, että pitäisi ostaa siistimmät kumpparit mieshenkilölle, kun nykyiset kelpaa vain pihalla tehtäviin tepasteluihin, ei niillä kauppaan voi lähteä sadesäällä, ehkä sinun vinkistäsi ne voisivatkin olla keltaiset.

  VastaaPoista
 12. Tuttu skypelamppu.

  Minä ja keltainen, mainiot toverit. Etenkin kanaria ja kaunis, raikas sinappi, ei sellainen dijon.

  VastaaPoista
 13. Anniina: Kyllä, sinä ja keltainen jos ketkä olette kyllä sopiva pari. Mieleen tulee se vaate, joka on niissä tukkakukkakuvissa, joita kuvattiin kerrostalokodissa. Oliko se vaate haalari vai mekko?

  VastaaPoista
 14. Mekko se oli, lempimatka- ja kesämekkonen. Suren jo valmiiksi sitä että se menee hiuti.

  VastaaPoista
 15. Aivan ihana keltainen mekko. Keltainen on kuutenkin oikein mukava väri.

  VastaaPoista