torstai 20. maaliskuuta 2014

Punainen

Punainen on väri, josta äiti ei pidä, ehkä siksi, että mansikat ovat punaisia. Punainen on väri, jota puettiin reippaille tytöille, kun olin lapsi, minulla oli enemmän muita värejä. Punainen on liikennemerkkiväri, punainen on punastumisen väri. Ihminenkin on sisältäkin melko punainen. Kun ollaan vihaisia nähdään muka punaista, minä näen kyllä räjähdyksiä ja salamavälkettä, korkeintaan mustaa ja savunharmaata, jos väreistä puhutaan.

Punaisessa on monia sävyjä, joista pidän, kuten yläeteisen tapetin väri, punaisen mekon väri, punaisten pikkumökkien väri, lempeä vaaleanpunainen ja jopa silmiä kirvelevä neonpinkki. Pidän voimakkaan punaisista tapeteista, punaisista lattioista ja kullan ja punaisen yhdistelmästä. Tämä viehtymys punaiseen on tullut vähitellen, sillä en ole koskaan ollut se reipas tyttö, vaan enemmän taivaanrannanmaalari.

Näetkö sinä punaista kun katsot ympärillesi?

11 kommenttia:

 1. Juu näen...kaksi sohvatyynyä sängyllä..:)

  VastaaPoista
 2. Sohvalla lojuva torkkupeittoni on räiskyvän punainen. Muutoin kyseinen väri on täällä väistyvä, ainakin puhtaana. Terrakottaa esiintyy kukkaruukuissa, siitä pidän.

  Kissalla hellyyttävä ilme ekassa kuvassa. Jokin järkyttää?

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollu 10 vuotta punainen sohva ja se on alkanut viimeaikoina vähän ahdistaa. Salaa oon toivonu että se muuttuisi mustaksi, tai edes harmaaksi. Välillä taas tuumaan että oot sä kuitenkin ihan kiva. Lämmin. Tuttu.

  VastaaPoista
 4. Punaista pieninä pirskahduksina siellä täällä. Eli kyllä punaiselle!

  VastaaPoista
 5. Mun ukulele on punainen. Ja hiukan vihreänä kadehdin tuota nukkumatti-tyynyä.

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo pliseerattu mekko! Punainen sopii mausteeksi, mutta sitä ei saa olla liikaa. Meillä näen oikeastaan vaan punaisen sydänjakkaran.

  VastaaPoista
 7. Peruspunaiseen mulla on viha-rakkaussuhde. Nyt sitä on enää keittiössä ja kylpyhuoneessa. Muualta olen maalannut pois. Tyynelässä miellyttää hempeämpi ja murrettu.

  Sun mekko on ihana!

  VastaaPoista
 8. Niin ja hei kynsilakka. Sen pitää olla sitä peruspunaista. Tykkään!

  VastaaPoista
 9. Mikä määrä punaisia kommentteja, kiitos toverit!

  VastaaPoista