perjantai 16. tammikuuta 2015

Terävät kynät
Lumia työnnellessäni huomasin postintuojan jäljet, ne ovat aina mukavat, ne sisältävät mahdollisuuden mukavasta postista. Tänään oli mukavaa postia, oli lähetys Tampereen toverilta, se sisälsi innon jatkaa yksi keskeneräinen kirjontahomma loppuun ja aloittaa viisi uutta.

Olen huomannut, että:

- Päästäkseen sellaiseen upottavaan luovuustunteeseen on tosi hyvä, että on kunnon materiaalit ja työvälineet, kaikki muu on, kuin yrittäisi veistää tylsällä puukolla. Siksi olenkin tässä vallan kynäholisoitunut, kun joulupaketista kuorin esiin puuväriarmeijan olen samalla laittanut huopakynäasiatkin paremmalle tolalle.

- Värittäminen on mukavaa ja aikuisten värityskirjaksi sopii hyvin Hemliga trädgården, josta näkyy pieni kulma tuossa alimmassa kuvassa.

Milloin sinä olet viimeksi värittänyt värityskirjaa?


9 kommenttia:

 1. Lasketaanko kummilasten kanssa väritettyjä? Siinä tapauksessa kesällä varmaan.
  Minä olen hipelöinyt sellaisia hyvin ammattimaisen näköisiä tusseja - huopakyniä siis, mutta en ole ostanut. Kun en kerran piirrä. Vaan ehkä sitä piirtäisikin, jos olisi ne välineet, ne välineet.

  Kiitos inspiraatiosta!
  Ja ihana posti! :)

  VastaaPoista
 2. Eilen värittelin mandalaa. Laskin, että mulla on 10 värityskirjaa. :o Osa täynnä, osa kesken. Yhden uuden kirjan arvon blogissani eteenpäin, mutta ehkä vasta helmikuussa. Värittäminen on hauskaa!

  VastaaPoista
 3. Hyväpäs on, että noin kovasti oli iloksi ja innoksi lähetykseni. Lankojen tarinasta sen verran, että 90-luvun lopulla varhaisteini-ikäisenä hurahdin laaka- ja varsipistokirjontaan ihan kunnolla, ja äiti meni hetkeksi johonkin ekonomis-eettiseen mielenhäiriöön ja osti minulle lankoja ison setin, sata kaartosta. Viime vuosina kirjonta on kiinnostanut vähemmän, ja koska useita värejä on kaksin kappalein, lähetin osan sinulle. Ihan karseimpia 90-luvun sävyjä en kehdannut laittaa mukaan, tosin nyttemmin aloin ajatella, että luultavasti pitäisitkin juuri niistä.

  Kunnollisten välineiden tarpeellisuudesta työssä kuin työssä olen täysin samaa mieltä kanssasi. Yritän epätoivoisesti pitää sukulaislapsetkin kunnollisissa taidetarvikkeissa, piirtäminen vaikka Winsor & Newtonin kynillä piirustuspaperille on kerrassaan eri elämys kuin piirtäminen markettipuuväreillä tulostuspaperille.

  Värityskirjaa olen värittänyt viimeksi varmaan Pipertelijöissä, harmi että tapoin kerhon. Tai ainakin luulen, että se on kuollut, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

  VastaaPoista
 4. Meillä tulee lastenkanssa väritettyä ihan viikottain, mieluisaa puuhaa minulle :) ♥

  VastaaPoista
 5. Arvaa mitä - kävin Ateneumissa ja myös siinä shopissa. Ostin sen värityskirjan postikortti versiona. Aivan ihana ♥

  Eli kohta värikyniä teroittelemaan.

  VastaaPoista
 6. En jaksa edes muistaa koska viimeksi olen värittänyt värityskirjaa. Yleensä muistan kaiken. Tyhjiä papereita olen väritellyt siitäkin edestä.

  Olisipa hauska tehdä kuvia, joita toiset saisi värittää! Ruetaanko hommiin?

  Välineiden tärkeydestä olen samaa mieltä, varsinkin papereissa ja värikynissä on eroja.

  VastaaPoista
 7. Heidi: En minäkään ihan oikeasti ole mikään piirturimestari, en sitten ollenkaan, kunhan nautiskelen, ei niitä teoksiaan kenellekään tarvitse näyttää.

  Liiolii: Instagram-toverillakin oli sellainen mandala-värityskirja Tigeristä. Tuossa Hemliga trädgårdenissa on myös sen kaltaisia ympyräkuvioita.

  Ilona: Nauratti, tottahan minä niistä karseimmista sävyistä aina tykkään, mutta toisaalta nämä lähettämäsi paikkasivat monta väriaukkoa lankalaatikosta. Hirmuisen vaikea muuten pitää niitä kirjontalankoja hyvässä järjestyksessä, kun en koskaan malta niitä pitää noissa pikkuisissa vyötteissään.

  En ollenkaan usko, että Pipertelijät olisi kuollut kerho ollenkaan, se on vähän kuin hyvä bändi, joka jää määrittämättömäksi ajaksi tauolle, aina voi tehdä paluun.

  DancingClouds: No hyvä, että pysyy värityskunto vetreänä, liian pitkän tauon jälkeen käsi väsyy nopeastikin.

  Laura: Onnenmyyrä! Väritysvallankumous!

  Nina: Teet värityskirjan! Joo! Sellaiselle paperille sitten, että vois vaikka vesivärillä värittää! Kannatan ja niin kannattavat myös kaikki edellä kommentoineet, ihan varmasti.

  VastaaPoista
 8. Eksyin tänne, sinulla on hurmaava blogi! :) Olinkin jo etsinyt kukka-aiheista värityskirjaa aikuisille, tilasin sitten tuon puutarha-aiheisen jonka tässä mainitsit.

  VastaaPoista
 9. Elmeri: Tervetuloa! Hyvä, jos blogi voi olla avuksi tämmöisissä värityskirja-asioissa. Enemmänkin mahtuisi markkinoille aikuisillekin sopivia värityskirjoja.

  VastaaPoista